A Utvecklingsgruppen 13-14 år

Utvecklingsgruppen (Grupp A), 13-14 år

I utvecklingsgruppen tränar du från det året du fyller 13 år men även äldre än 15 som bara vill vara med och träna. Vi tränar och tävlar i friidrottens alla grenar och träningen utförs två gånger i veckan. Vi åker på fler tävlingar och prioriterar tävlingar i Småland men åker även på större tävlingar utanför distriktet.

I denna ålder övergår träningen från att vara lek till att börjar bli mer seriös. De aktiva börjar att välja ut sina favoritgrenar som man går in för på vissa träningar och tävlingar. Träningen fortsätter att vara allsidig där vi fortsätter att träna friidrottens alla grenar. Vi försöker att testa så många olika grenar som möjligt på träningen och tävling.

Från 12-år och äldre tävlar man på UDM som i år går helgen den 8-9 juni i Kalmar. De som är 13 och 14-år har sitt första större mästerskap, Götalandsmästerskapen som också går i Kalmar helgen den 7-8 september. Det är det stora målet under tävlingssäsongen. För att bli uttagen av klubben ska den aktiva tränat flitigt och presterat bra på tävling.

Det är viktigt att man fortfarande tycker det är roligt att träna och har kul i träningsgruppen!

Träningstider utomhus Ränneborg :

  • måndagar 18-19:30 Träning vid Ränneborg
  • torsdagar 18-19;30 Träning vid Ränneborg
  • Extraträning grenar vissa tisdagar 18-19:30, se kalendern för aktuell information
  • Ingen organiserad träning måndagen den 12 augusti

Tiderna kan komma att ändras med kort varsel, om något oförutsett händer. Information om detta finns i så fall på gruppens kalendersida, så titta gärna där för att hålla dig uppdaterad.

Kontaktperson:

Ingemar Hedin ekstigen1@gmail.com, 070-322 53 23

Md image21
Md intersportlogga
Md landslagets friidrottsskola logo
Friidrottsskola 12-15 augusti på Ränneborg mellan kl 13-16
Md svenskalopare15loggam2
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub