C-gruppen 9-11 år

C-gruppen

åldersgrupperna födda 2010(11) - 2009

I C-gruppen tränar vi och tävlar i friidrottens alla grenar. Gruppen är för barn mellan 10 till 11 år samt för tävlingsaktiva 9 åringar. Gruppen tränar på måndagar och ibland även någon extraträning inför någon tävling. se kalendern.

Träningen är allsidig där fokus är på teknik ,koordination, rörlighet, uthållighet och allmän styrka. Träningen är både lekfull och har inslag av tävlingsmoment.

Du tränar i grupp och får lära dig att visa hänsyn till andra samt får dela den glädje som det innebär att träna med andra. När det gäller tävlingar så uppmuntras du till att pröva många olika grenar och att även fortsätta att träna andra idrotter. Att våga pröva nya utmaningar leder till erfarenhet och utveckling.

Vi deltar på Lag-UDM som är en lagtävling i friidrott i Småland som består av två deltävlingar. Vi åker på fler tävlingar och prioriterar främst tävlingar i Småland. På tävlingar är det viktigt att prova på nya grenar för att skaffa sig nya favoritgrenar. Det är bättre att tävla lite oftare och med färre granar. Rekommendationen är tre grenar/ tävling.

Träningstider inommhus 2020/21

  • Träningstider inomhus i Grevhagsskolan
    • måndagar 18:30 till 19:30
    • Lämning och hämtning ske utomhus.
    • Stanna hemma och delta inte i friidrottsaktiviteter om du är sjuk eller har symptom

Vi har ingen kö till våra träningsgrupper men vi vill att du tar kontakt med ansvarig ledare innan du börjar med träningen, så att du hamnar i rätt grupp.


Tider och träningar kan komma att ändras beroende på utvecklingen av Coronaviruset. Information om detta finns i så fall på gruppens kalendersida, så titta gärna där för att hålla dig uppdaterad. Vi följer de rekommendationer och råd som Folkhälsomyndigheten och Friidrottsförbundet uppmanar oss till gällande träning och tävling. För den som vill läsa mer går det bra att gå in på Friidrottsförbundets samlingssida Angående Coronaviruset


Rutiner för anmälan till tävlingar från 2020 Anmälan till arenatävlingar

Ansvarig ledare:

  • Jennie Sander 070-7285791

Vi behöver fler ledare till vår grupp, är du intresserad av att hjälpa till är du mer än välkommen!

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub