Anmälan till arenatävlingar


Rutiner för tävlingsanmälan för Eksjö Södra IK

Alla som har betalat medlemsavgift med Eksjö Södra IK får tävla! För dig som vill tävla eller prova på att tävla för första gången finns en lista med bra tävlingar som du kan anmäla dig till här nedan. Ett bra sätt att börja tävla är på någon av klubbens egna Kvällstävlingar på Ränneborg.

  • Klubben betalar för max fyra starter per tävling (undantaget mångkamp) samt tre starter per dag vid flerdagarstävlingar.
  • Efteranmälan betalar du själv samt kostnad för utebliven start
  • Aktiva i Eksjö Södra IK prioriterar att tävla på våra egna arrangemang där så är lämpligt. Vi prioriterar även att tävla på aktuella DM-tävlingar samt Lagtävlingar som klubben ställer upp i, t ex Lag-UDM och Kraftmätningen. Därför krävs särskilda skäl att ställa upp i andra tävlingar på samma dag som vårt eget arrangemang eller när det är DM-tävlingar.
  • Vi vill att aktiva som kvalificerar sig till SM-tävlingar samt GM också är med och tävlar på dessa tävling och på så sätt representanter Eksjö Södra IK.
Klubben vill såklart att så många som möjligt ska tävla och vi uppmuntrar att man är med i många olika grenar. Viktigt att skaffa nya favoritgrenar. Du anmäler dig till själv till den tävlingen som du vill vara med på. Gå in på respektive inbjudan där du hittar information om tävlingen med vilka grenar och klasser som finns samt senaste anmälningsdatum. Du kan också prata med tränaren i din grupp för att synka deltagande med klubbkompisar. Då kan man även styra upp transport till och från tävlingen. Transporten ansvar du själv för om inget annat har meddelats.


Eksjö Södra IK ha en mycket låg medlemsavgift. I tävlingar finns en startavgift per gren som brukar ligga på 80-100 kronor. Det blir en stor kostnad för klubben, så vi förväntar oss att den som har anmält sig också kommer till start. Vid förhinder, skada eller sjukdom: försök gärna att avanmäla er om det går. För att få det att gå ihop ekonomiskt så behöver föräldrar och äldre aktiva hjälpa till som funktionärer på våra olika arrangemang.


Du tävlar i Eksjö Södra IK:s t-shirt och valfria byxor upp till 11 år. Från 12 år och äldre tävlar du i klubbens tävlingsdräkt.


Information om aktuella tävlingar i vårt distrikt (Småland, Östergötland och Blekinge) hittar du här: Tävlingskalender Östsvenska utomhus 2023
Om du vill åka längre och tävla runtom i Sverige hittar du samtliga tävlingar på Svenska Friidrottsförbundets hemsida.


Andra bra länkar till tävlingar: AthletiComp, EasyRecord, Friidrottsanmalan.se, Track and Field och Webathletics.


Notera att man under inomhussäsongen tävlar i åldersklass enligt friidrottsförbundets regler. Exempelvis skall en person som fyller 12 år 2024 räknas som tolvåring redan vid inomhustävlingar i november-december 2023, trots att personen bara är 11 år då.


Gemensam klubbanmälan endast till SM-tävlingar, GM och lagtävlingar


Ett urval av bra tävlingar att åka på under 2024:

Md image21
Md 360x250 webb
Md ostsvenska medel
Md spons
Välkommen till vår shop för presentkort! Stöd Eksjö Södra IK genom att handla presentkort. Presentkorten kan du ge bort eller använda själv när du ska handla. För varje presentkort som köps får vi 5% av presentkortets värde.
Md logga eksjocmyk big
Md intersportlogga
Md landslagets friidrottsskola logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub