Lag-UDM

Lag-UDM 2021

7 maj, 2021
Sm square 9694506
Tävling kommer att genomföras i likhet med 2020. Mix11 kommer att genomföra bägge sina matcher på hemmaplan och P/F 13 kommer att genomföra Match 1 på hemmaplan och Match 2 söndagen den 12 september i Ljungby. Vi kommer att införa en ny klass i samband med tävlingen i Ljungby som bil en Mixklass för 14-17 år, mer info kommer om detaljerna kring den tävlingen.

Resultat för Mix11

30 sep, 2020
Sm square ka2if lagudm
Nu är lagresultaten klara för Mix11. Segrande lag blev Lag Puma från IFK Växjö med 143 poäng. Kalmar SK: s lag 2 tog andra platsen på samma poäng som KA2:s lag 1 med 132,5 poäng. Kalmar hade två grensegrar jämfört med KA2 som hade en seger. Läs mer

Lag-UDM för Mix11

11 sep, 2020
Sm square ik sisu lag udm match 2 mix11
Nu är tävlandet i full gång för alla Mix11 lagen. Jag har fått in lagresultat från 15 lag och det kommer att bli fler innan tävlingsperioden tar slut på söndag den 13 september. Läs mer

Nu är Lag-UDM avgjort för P/F13

7 sep, 2020
Sm square img 0242
Under lördagen den 5 september arrangerades Match 2 i Ljungby på Sunnerbovallen. Läs mer

Sammanställning F13 och P13

7 sep, 2020
Här kommer en poängsammanställning för Lag-UDM för klasserna F13 och P13

Kasttävling

10 maj, 2021
​Inbjudan till resultattävling i kast Läs mer

Medlemsavgifterna för 2021

6 maj, 2021
Saknar ovanligt många inbetalningar Läs mer

Utökad parkering

17 apr, 2021
Kommer öppnas när banrenoveringen är klar. Jättebra att man fått loss tummen. Läs mer

Sommarläger i Ljungby För aktiva i GM-åldern Fredag 30 juli - söndag 1 augusti

15 apr, 2021
Sm square md img 2048
Smålands Friidrottsförbund kommer att arrangera ett träningsläger i sommar för ungdomar födda 2007 och 2008 i Ljungby. Läs mer

REGLER Lag-UDM P/F 13:

  • Ett lag måste bestå av minst tre deltagare där varje lag ställer upp med en deltagare per gren.
  • Varje 13-årsdeltagare får i lagtävlingen tävla i max två grenar + stafett
  • Föreningar som inte har tillräckligt många aktiva för att starta med ett eget lag kan bilda lag tillsammans med en annan förening. Syftet är inte att slå ihop två föreningar för att skapa ett bättre lag undan ge fler möjligheten att tävla (ingen toppning tillåten).
  • Sammansatta lag och Blekingeföreningar tävlar utom tävlan om Lag-UDM för Småland
  • Aktiva tävlar i samma lag och klass i bägge lagmatcherna och får inte tävla i två olika klasser eller lag vid samma tillfälle. Undantaget för lag och klassbyte gäller när den aktives lag inte kan ställa upp i Match 2, då har den aktive rätt att byta lag eller ställa upp i en äldre klass. På sätt får fler vara med och tävla. Syftet är inte att slå ihop två lag för att skapa bättre förutsättningar till Match 2 utan att främja så att alla som vill ska få en chans att tävla oberoende av eventuella avhopp eller förändringar i 13-årsklasserna (ingen toppning tillåten).

Antal försök: Fyra försök i längd, tresteg och i alla kast.

Tidtagning Match 1: Eltid, (manuell tidtagning får användas).

Vindmätning Match 1: Endast vindmätning i 13-årsklasserna (om föreningen saknar vindmätare så är det okej men det är viktigt att ni anger det i tävlingsprotokollet när ni skickar in resultaten).

Poängberäkning: Antalet deltagande lag per match avgör poängberäkningen, exempel 6 lag = 6, 5, 4, 3, 2, 1 p. Gäller upp till 15 stycken lag, vid fler lag än 15 får 1an 15 p och placeringarna 15 - 16-osv får varje lag 1 p. Poängen från bägge lagmatcherna slås samman för att ett lagresultat för samtliga lag. Skulle två lag stanna på samma poäng, avgör antal grensegrar och därefter placeringen i den avslutande stafetten.

Priser:

  • Deltagande Smålandslag tävlar även om Lag-UDM i Pojkar och Flickor 13 ej sammansatta lag.

REGLER för Mix11

Lagsammansättning:

Ett lag i Mix11 består av 3–8 pojkar eller flickor.

Föreningar som vill delta i tävlingen med fler än 8 aktiva, får anmäla fler lag.

Föreningar som inte har tillräckligt många aktiva för att starta med ett eget lag kan bilda lag tillsammans med en annan förening.

Alla deltagare har rätt att starta i alla grenar. För att laget ska kunna få full poäng måste minst tre personer starta i varje gren. Varje förening har rätt att starta med ett eller flera lag.

Aktiva tävlar i samma lag och klass i alla lagmatcherna. Undantaget är när den aktives lag inte kan ställa upp i nästkommande match. Då har den aktive rätt att byta lag. På sätt får fler vara med och tävla. Syftet är inte att slå ihop två lag för att skapa bättre förutsättningar utan att främja så att alla som vill ska få en chans att tävla oberoende av eventuella avhopp eller förändringar (ingen toppning tillåten).

Antal försök: tre försök i längd, tresteg och i alla kast.

Tidtagning Match 1: Eltid, (manuell tidtagning får användas).

Vindmätning: är inte nödvändigt.

Poängberäkning:

För att räkna ut lagens poäng i Match 1 och 2 används en speciell poängtabell (Tyrvingtabellen).

De tre bästa resultaten per individuell gren räknas in i lagets poäng samt resultatet för stafetten.

Poängen för samtliga matcher läggs samman.

Priser:

  • Medaljer till samtliga deltagare i Mixklass 11 som deltar. Medaljerna beställs i god tid så de kan dela ut till Match 2: friidrottsutvecklare@smfif.se.
Md leichtathletik

ANMÄLAN LAG-UDM 2021

Vi förlänger anmälan till senast den 21 maj så att fler föreningar ska hinna anmäla lag. Laguppställningen skickas in när ni redovisar tävlingsresultaten via easyrecord.se

Anmälan skickas till friidrottsutvecklare@smfif.se

Anmälningsavgift: 250kr/lag. SmFIF skickar faktura efter match två. Strykningsavgift: Ytterligare 250kr/lag för anmält lag som ej kommer till start.

Vi kommer att löpande publicera vilka lag som är med på tävlingens hemsida. Resultat med laguppställning från match ett skickas in snarast efter genomförd tävling.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub