Om Eksjö Södra IK

Klubben bildades i januari 1940, av några grabbar som bodde söder om järnvägen, därav namnet Eksjö Södra IK. Till en början var det ett villkor att man bodde söder om järnvägen, för att bli medlem.

Till en början höll man till på en lånad bit åker, kallad Mösen. Efter några år fick man tillgång till Ränneborg, och framgångarna började komma.Första SM-guldet kom 1948 genom Leif Christerssons vinst på 100 meter på Stockholms stadion. Flera andra södraiter nådde framgångar i olika grenar. Då sysslade klubben med många idrotter, skidåkning, bandy, handboll, och simning.

Runt 1957 flyttade klubbens motor och eldsjäl från Eksjö, och verksamheten tynade bort. Klubbens verksamhet lades i malpåse fram till sent sextiotal då några entusiaster återupplivade klubben, med tonvikt på löpning på längre distanser, på bana, i terräng, och på landsväg.

Klubben nådde en guldålder på nittiotalet, med en generation löpare, kastare och hoppare, som på tio år kämpade ihop 149 SM-medaljer. Till och med 2017 är totala skörden av SM-medaljer uppe i 324 stycken.Och då skall vi inte glömma femton medaljer vid NM, och EM, samt ett antal uttagningar till Finnkampen.

Efter ett antal års kamp blev det så moderna allvädersbanor på Ränneborg, under 00-talet.

Klubben anordnar sedan mer än trettio år Eksjö stadslopp, och blev senare samarrangör för höstmarknaden, och medarrangör av julmarknaden. Tillsammans utgör dessa basen för klubbens ekonomi.

Md image21
Md 360x250 webb
Md ostsvenska medel
Md spons
Välkommen till vår shop för presentkort! Stöd Eksjö Södra IK genom att handla presentkort. Presentkorten kan du ge bort eller använda själv när du ska handla. För varje presentkort som köps får vi 5% av presentkortets värde.
Md logga eksjocmyk big
Md intersportlogga
Md landslagets friidrottsskola logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub