B/C-gruppen 11-14 år

C-gruppen

C-gruppen 10-11 år

åldersgrupperna födda 2010 till 2011

I C-gruppen tränar vi och tävlar i friidrottens alla grenar. Gruppen är för barn mellan 10 till 11 år samt även för tävlingsaktiva 9 åringar (prata med ansvarig ledare så du hamnar i rätt grupp). Gruppen tränar på måndagar och ibland även någon extraträning inför någon tävling. se kalendern.

Träningen är allsidig där fokus är på teknik ,koordination, rörlighet, uthållighet och allmän styrka. Träningen är både lekfull och har inslag av tävlingsmoment.

Du tränar i grupp och får lära dig att visa hänsyn till andra samt får dela den glädje som det innebär att träna med andra. När det gäller tävlingar så uppmuntras du till att pröva många olika grenar och att även fortsätta att träna andra idrotter. Att våga pröva nya utmaningar leder till erfarenhet och utveckling.

Vi deltar på Lag-UDM som är en lagtävling i friidrott i Småland som består av två deltävlingar. Vi åker på fler tävlingar och prioriterar främst tävlingar i Småland. På tävlingar är det viktigt att prova på nya grenar för att skaffa sig nya favoritgrenar. Det är bättre att tävla lite oftare och med färre granar. Rekommendationen är tre grenar/ tävling.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub