B-gruppen 13-14 år

B-gruppen

B-gruppen (Friidrottsskolan)åldersgrupperna födda 2009 - 2008

I B-gruppen tränar vi och tävlar i friidrottens alla grenar. Gruppen är för barn mellan 12 till 13 år. Gruppen tränar på måndagar och torsdagar.

Träningen är allsidig där fokus är på teknik ,koordination, rörlighet, uthållighet och allmän styrka. Träningen är både lekfull och har inslag av tävlingsmoment.

Du tränar i grupp och får lära dig att visa hänsyn till andra samt får dela den glädje som det innebär att träna med andra. När det gäller tävlingar så uppmuntras du till att pröva många olika grenar och att även fortsätta att träna andra idrotter. Att våga pröva nya utmaningar leder till erfarenhet och utveckling.

Vi deltar på Lag-UDM som är en lagtävling i friidrott i Småland som består av två deltävlingar där vi försöker att tävla med lag i F13 och P13. Vi åker på fler tävlingar och prioriterar främst tävlingar i Småland. På tävlingar är det viktigt att prova på nya grenar för att skaffa sig nya favoritgrenar. Vi åker även på DM för Småland samt GM för 13-åringarna. Det är bättre att tävla lite oftare och med färre granar. Rekommendationen är tre grenar/ tävling.

Md image21
Md 360x250 webb
Md ostsvenska medel
Md spons
Välkommen till vår shop för presentkort! Stöd Eksjö Södra IK genom att handla presentkort. Presentkorten kan du ge bort eller använda själv när du ska handla. För varje presentkort som köps får vi 5% av presentkortets värde.
Md logga eksjocmyk big
Md intersportlogga
Md landslagets friidrottsskola logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub