ESIK, en introduktion

Eksjö Södra IK är en ideell förening som bedriver friidrott på arena för barn, ungdomar, seniorer, och veteraner över 35 år. Alla är välkomna till oss oavsett om du är inriktad på att tävla, eller om du vill träna för att må bra. Vi har heller inga köer till någon av träningsgrupperna.Hos oss får alla vara med och möjlighet att träna på den nivå som passar. Allt idrottande och annat arbete i klubben sker på de aktivas villkor. Trivsel och gemenskap skall genomsyra verksamheten, och idrotten skall stå i centrum.

Hemsidan och e-post är föreningens viktigaste informationsnav. Här hittar du information om hur du blir medlem, vad det innebär att vara medlem, hur vår träning- och tävlingsverksamhet är uppbyggd och mycket annat. Varje träningsgrupp har en "hemsida" där gruppspecifik information finns. Uppe till höger på hemsidan finns undermenyn för att välja grupp.

Eksjö Södra IK är en klubb utan anställd personal. Det innebär att medlemmarna själva genomför klubbens arbete med tränings- och tävlingsverksamhet, liksom allt annat som ingår i att driva och utveckla en förening. Klubbens styrelse har beslutat att inga medlemmar ska "tvingas" sälja lotter, kakor, kalsonger, salami eller annat för att vi ska få ihop ekonomin. Däremot är det nödvändigt att du som medlem, eller som förälder till medlem, och därmed "delägare" i föreningen ställer upp och hjälper till i verksamheten (läs mer om medlemsskyldigheter). Huvudprincipen är att många gör lite.

Klubbens ekonomi bygger till stor del på att några återkommande arrangemang ger ett överskott till verksamheten. Det betyder förstås att det vid dessa tillfällen behövs att många ställer upp med frivilligt arbete.

Detta gör också att vi kan hålla låga medlemsavgifter.


Md image21
Md 360x250 webb
Md ostsvenska medel
Md spons
Välkommen till vår shop för presentkort! Stöd Eksjö Södra IK genom att handla presentkort. Presentkorten kan du ge bort eller använda själv när du ska handla. För varje presentkort som köps får vi 5% av presentkortets värde.
Md logga eksjocmyk big
Md intersportlogga
Md landslagets friidrottsskola logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub