Tävla på SM/JSM/USM

Anmälan till SM-tävlingar (ej VSM)

  • För att vara med och tävla på SM-tävlingar ska du klara föreningens kvalgränser. Om du är intresserad att vara med ska du i god tid kontakta tränaren i din grupp. Du kan även kontakta tränaransvarig Ingemar Hedin 070-3225323 om du har frågor om kvalgränser och rutiner vid resa och boende. Det är viktigt att vi tillsammans med din tränare planerar träning och tävlade med focus mot de granar som är aktuellt inför SM.
  • Till alla SM-tävlingar gäller att föreningen står för resa och logi för de som klarar kvalgränserna och i vissa fall även för medföljande tränare enligt klubbens bestämmelser. Klubbtränare är den som är aktiv som tränare i någon av föreningens träningsgrupper eller av utsedd av klubben, max en tränare per aktiv. ( Ej föräldrartränare som endast åker med egen aktiv).
  • Resa och boende bokar du på egen hand enligt klubbens regler om inte klubben arrangerar gemensam resa. I första hand ska boende bokas för det boende och matalternativ som tillhandahålls av arrangören. Om detta inte är möjligt gäller motsvarande summa för om boende och mat ordnas på egen hand, (gäller för både deltagare och av klubben utsedd tränare). Samåkning ska alltid ske till tävlingen om det är fler som åker när det är praktiskt möjligt. Om plats finns i av klubben hyrd minibuss kan övriga följa med till självkostnadspris.
  • Om klubben arrangerar gemensam resa och boende ska klubbens aktiva och tränare bo med klubben. Avsteg kan göras när det inte är praktiskt möjligt att följa med. Det utgår ingen ersättning för eget boende om klubben arrangerar resa och boende. Samåkning ska alltid ske till tävlingen om så är praktiskt möjligt. Om plats finns i hyrd buss kan övriga följa med till självkostnadspris.
  • När klubben arrangera gemensam resa behöver ofta fler tränare följa med för att hjälpa till. Viktigt att de tränare som följer med hjälper samtliga aktiva i föreningen, max en tränare per aktiv.
  • Obligatoriskt att tävla i föreningens senaste tävlingskläder. Aktiva och tränare ska använda förenings kläder i samband med tävling och uppvärmning samt på prispallen. Beställ klubbkläder i god tid innan SM.
  • Anmälan till SM-tävlingar sker alltid genom Ingemar Hedin. Anmälan till tavling.esik@gmail.com två dagar innan ordinarie anmälan går ut.
  • Mer information och inbjudan hittar du på Friidrottsförbundets samlingssida för SM-tävlingarna https://smfriidrott.com/

Kvalgränser för deltagande på SM-tävlingar

A-gräns

Du är garanterad att delta på SM både inomhus och utomhus, om du finns på topp 20 i Svenska Friidrottsförbundets årsbästa tre dagar innan ordinarie anmälan går ut samt att du har prioriterat att tävlat på aktuellt DM (undantag skada, sjukdom).

Svenska Friidrottsförbundets årsbästa hittar du på https://www.friidrottsstatistik.se/default.php?lang=swe

B-gräns

Undantagsfall görs i konkurrenskraftiga grenar när en aktiv har presterat mycket nära kvalgränserna samt tränat bra under säsongen och bedöms ha goda möjlighet att prestera. Den aktive ska även ha prioriterat att tävlat på aktuellt DM (undantag skada, sjukdom).


Md image21
Md 360x250 webb
Md ostsvenska medel
Md spons
Välkommen till vår shop för presentkort! Stöd Eksjö Södra IK genom att handla presentkort. Presentkorten kan du ge bort eller använda själv när du ska handla. För varje presentkort som köps får vi 5% av presentkortets värde.
Md logga eksjocmyk big
Md intersportlogga
Md landslagets friidrottsskola logo
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub